Klik hier en bezoek de nieuwe (Engelstalige) website van RSPB en BirdLife :: Save The Albatross
Bezoek de Save The Albatross website van de RSPB en BirdLife op www.savethealbatross.net (Engelstalig)

Nieuw op LEXsample :: 2012


zondag 9 december 2012

De 'Nomaden van de Oceaan' vliegen van Rotterdam naar Enschede

De foto-expositie 'Nomaden Van De Oceaan' verhuist volgende week van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam naar de zeilschool Neptunamor in Enschede. De zeilschool wordt beheerd door Wilko Braam. Samen met bewoners uit de wijk zal hij gastheer zijn voor de expositie. De expositie is tweemaal per maand op een zondagmiddag geopend voor publiek (zie de agenda voor de data). Daarnaast wordt de expositie gebruikt om schoolkinderen over zeevogels te vertellen. Op 6 januari zal ik 's middags de lezing bij de expositie geven; deze werd twee weken geleden goed gewaardeerd door de mensen die in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de primeur van deze lezing hadden!

LEXsample sinds vorige maand op Facebook

LEXsample is nu ook op Facebook te vinden. Op de nieuwe Facebook-pagina van LEXsample vind je vanaf vorige maand aankondigen, foto's en andere nieuwtjes. De pagina is in principe Engelstalig.

woensdag 29 augustus 2012 De nieuwe fotokaarten bij de expositie Nomaden Van De Oceaan

Nieuw: dubbele fotokaarten 'Nomaden van de oceaan'

Wie de expositie Nomaden van de Oceaan in het Natuurhistorisch Museum bezoekt, heeft ze misschien al gezien: de vier nieuwe foto-kaarten met afbeeldingen uit de expositie. Het zijn gloednieuwe dubbele kaarten, die geschikt zijn om als wenskaart te versturen. Bij elke kaart zit dan ook een enveloppe. Sinds vandaag zijn de vier nieuwe fotokaarten als set via deze website verkrijgbaar. Kijk in de LEXsample winkel als je ze wilt bestellen.

'Nomaden' in Natuurhistorisch Museum Rotterdam verlengd tot 16 september

De foto-expositie 'Nomaden Van De Oceaan' is momenteel te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (naast de Kunsthal) en zou eigenlijk deze maand eindigen. Goed nieuws voor wie de expositie er nog wil bezoeken: de expositie is verlengd tot 16 september!

Nieuw LEXsamle-logo en bijgewerkte web-winkel

Het vernieuwde LEXsample-logo Op de nieuwe fotokaarten en andere recente LEXsample-producten staat het vernieuwde LEXsample logo. Dit nieuwe logo is iets frisser en strakker en zal op meer uniforme wijze gebruikt worden dan met het oude logo het geval was. Voorlopig bestaat het oude logo nog gewoon naast het nieuwe en zal het in de loop der tijd vervangen worden.

Tegelijkertijd is ook de LEXsample-winkel 'gepimpt', het aanbod is bijgewerkt en de presentatie ervan verduidelijkt.


zaterdag 12 mei 2012

De 'Nomaden Van De Oceaan' zijn nu te zien in het Natuurhistorisch (natuurmuseum Rotterdam). (Foto: LEXsample)

Foto-expositie nu te zien in Rotterdam

De foto-expositie 'Nomaden Van De Oceaan' is vanaf maandag 14 mei te zien in het Natuurhistorisch, het Rotterdams natuurmuseum (naast de Kunsthal). In de Haverhorst Vestibule aldaar zijn de LEXsample foto's van albatrossen en stormvogels van het zuidelijk halfrond van dichtbij te bewonderen.

De expositie startte eind vorig jaar bij Vogelbescherming Nederland, die de expositie mede mogelijk maakte. Neem de tijd om het Natuurhistorisch te gaan bekijken, er is veel te zien (waaronder binnenkort een replica van een enorme prehistorische potvis-schedel, van een uitgestorven soort).


Weer € 514,00 voor de albatros


Vorige week heb ik ik € 514,00 overgemaakt naar BirdLife International voor hun campagne Save The Albatross. Een groot deel van de donaties (€ 170,00) was afkomstig van giften van bezoekers aan de Zeevogeldag van Vogelbescherming (zie het nieuwsbericht van 8 maart 2012, hieronder). Het totale bedrag voor de albatrossen (sinds 2007) komt hiermee op € 8309,00.

donderdag 29 maart 2012

Herbeluister het interview op Radio 5

Lex van Groningen te gast in De Zondag Van Van Willigenburg (Foto: J. Hibels) Afgelopen zondag was ik te gast in het radioprogramma van Hans van Willigenburg, 'De Zondag Van Van Willigenburg' om er te praten over mijn werk als gids, over Antarctica en albatrossen.

Het programma werd live uitgezonden tussen 10:00 en 11:00 vanuit Amsterdam en kun je herbeluisteren via de KRO website De Zondag Van Van Willigenburg.

Lex te gast op Radio 5 bij Hans van Willigenburg. (Foto: J. Hibels)


donderdag 8 maart 2012

'Nomaden van de Oceaan' verlengd tot 26 april!

Mijn foto-expositie Nomaden van de Oceaan is nog tot 26 april te zien bij Vogelbescherming in Zeist. Op dit ogenblik ben ik op zoek naar een nieuwe locatie elders in het land. Mocht je een suggestie hebben, dan hoor ik het graag (laat je reactie achter)

De Zeevogeldag die Vogelbescherming 18 februari organiseerde, mag een succes genoemd worden: in totaal bezochten zo'n honderd mensen deze informatieve dag. Enkelen van hen herkenden beelden uit mijn foto-expositie, omdat zij zelf ook naar Antarctica gereist hadden. Ook de lezingen werden goed gewaardeerd. Er werd deze dag € 170,00 opgehaald voor de campagne Save The Albatross - dit geld zal zeer binnenkort naar Birdlife overgemaakt worden. Dank aan deze gulle donateurs!

Binnenkort geef ik weer diverse lezingen door het hele land, kijk in de agenda als je hiervoor belangstelling hebt.


woensdag 11 januari 2012

Goed 2012!

Allereerst wil ik alle bezoekers van mijn website een 2012 wensen!

Onlangs merkte ik dat sommige browsers mijn website, of delen daarvan, als 'malware' kwalificeren, of gelijksoortige waarschuwingen tonen. Deze waarschuwingen zijn mijns inziens onterecht, en een deel van die waarschuwingen heb ik al kunnen oplossen. Op dit ogenblik ontbreekt het me aan tijd en gelegenheid om de overige meldingen te onderzoeken en op te lossen. Mijn service-provider heeft aangegeven dat zij geen aanleiding zien om www.LEXsample.nl (of delen daarvan) als malware o.i.d. te kwalificeren.

Nieuwe foto's op Flickr: Antarctica-seizoen 2011-2012
Antarctica-seizoen 2011-2012: nieuwe foto's op Flickr

Nieuwe foto's op Flickr: Antarctica-seizoen 2011-2012

De afgelopen anderhalve maand heb ik een aantal reizen naar Antarctica begeleid. Nog niet eerder was ik zo vroeg in het Antarctisch Schiereiland, waar het vol met drijvend zee-ijs lag. Een selectie van de foto's is online te zien via mijn Flickr-account.

'Nomaden van de Oceaan' nog te zien bij Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming NederlandVolgens Vogelbescherming zijn de bezoekers enthousiast over de foto-expositie 'Nomaden van de Oceaan'. Deze LEXsample foto-expositie is tot stand is gekomen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. De expositie is bij Vogelbescherming in Zeist te zien tot 1 maart 2012.

18 februari: zeevogeldag bij Vogelbescherming in Zeist

Rondom de foto-expositie Nomaden van de Oceaan wordt op 18 februari ook een zeevogeldag georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. Wellicht een mooie aanleiding om de expositie te combineren met interessante sprekers!

© LEXsample 2012