Over deze website

Deze website bestaat sinds november 2003. Het doel van deze website was aanvankelijk een om een eigen portfolio te publiceren dat voor iedereen toegankelijk is. Maar geleidelijk aan ben ik meer achtergrondinformatie gaan bieden over de afgebeelde foto's, de special LEXsample & Antarctica is hier het voorbeeld bij uitstek van, met boekbesprekeningen, fototips en reisinformatie.

Mijn streven is deze website minimaal een keer per maand bij te werken. Soms lukt dat, soms niet. De pagina Nieuw op LEXsample toont altijd de meest recente toevoegingen. Wil je een email ontvangen als er iets nieuws op deze site te vinden is, abonneer je dan (gratis) op de LEXsample-nieuwsbrief.

Hoe wordt LEXsample gemaakt?

LEXsample wordt 'met de hand' gemaakt. Ik werk hoofdzakelijk met:

Zijn de foto's bewerkt?

Mijn foto's zijn de originele digitale bestanden zoals ik ze bewaard heb. Bij het overzetten van camera naar computer corrigeer ik meestal de belichting enigszins. Voor deze website worden de foto's niet verder bewerkt, maar natuurlijk wel verkleind en voorzien van het LEXsample-logo (om te voorkomen dat de foto's ongevraagd voor andere doeleinden gebruikt worden).

Alle foto's worden getoond zoals ze zijn genomen: in origineel formaat, er is dus niet ingezoomd of afgesneden'. Een uitzondering geldt voor die foto's waarbij linksboven een hoekje ontbreekt. Dit 'inzoomen' is dan gebeurd omdat het onderwerp anders niet goed op het scherm zou uitkomen, bijvoorbeeld bij het stormvogeltje op de foto rechts.

© LEXsample 2006