LEXsample :: Nomaden van de Oceaan

Bezoek de nieuwe foto-expositie over albatrossen en stormvogels van het zuidelijk halfrond

   1. De expositie    2. De vogels    3. Foto's bestellen    4. Gastenboek

Nomaden van de Oceaan

De walvis en de vogel (Detail)

De walvis en de vogel (Detail)

Bezoek de foto-expositie

Een flyer biedt achtergrondinformatie bij elke foto.

De expositie Nomaden van de oceaan toont 22 fotowerken van albatrossen en stormvogels van het zuidelijk halfrond. Van alle vogels op aarde zijn er maar weinig vogels zó goed aangepast aan een leven op zee als de 22 soorten albatrossen en ruim 100 soorten stormvogels. Verschillende momenten in het leven van deze zeevogels staan centraal in deze expositie.

Bezoek deze bijzondere expositie! Neem de tijd om de vogels te bewonderen en leer over hun bijzondere leefwijze.

  • In de agenda vind je waar en wanneer de foto-expositie te zien is.

De expositie is georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en LEXsample.

Vogelbescherming Nederland LEXsample fotografie
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden, in Nederland en wereldwijd. Vogelbescherming richt zich in het bijzonder op de Amsterdam Albatros. De foto's zijn gemaakt door Lex van Groningen, de fotograaf achter deze website. Sinds 2006 vaart hij jaarlijks als (natuur)gids naar Antarctica en subantarctische eilanden. Zijn foto's gebruikt Lex om een breed publiek kennis te laten maken met deze indrukwekkende vogels, en om zo draagvlak te creeëren voor de bescherming van deze vogels en hun leefgebied.

De lezing

Bij de expositie hoort ook de lezing Nomaden van de Oceaan. Een omschrijving van deze lezing vind je op de pagina lezingen. In de agenda vind je een overzicht van de lezingen die gepland staan. Wil je zelf een lezing aanvragen voor een school, organisatie of bedrijf? Dat kan wellicht ook: neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

De expositie in jouw bedrijf of organisatie?

De expositie reist van plaats naar plaats en is zo elke keer ergens anders te zien. Wil je deze expositie een onderkomen bieden? Of opnemen als onderdeel van een groter geheel of evement? Neem contact op en we kijken wat mogelijk is.

Foto's nabestellen?

De foto's uit de expositie zijn na te bestellen, voor thuis of op het werk. Verschillende formaten en afdrukopties beschikbaar. Een deel van de opbrengst gaat naar de campagne Save The Albatross.

Uiteraard zijn de LEXsample fotokaarten ook goedkoop te bestellen via de online-winkel.

Met dank aan...

  • Anna Kemp, Barend van Gemerden & Hans Peeters (Vogelbescherming Nederland)
  • Jolande Hibels & Annelies de Kleyn voor het redigeren van de teksten.

© LEXsample 2012