LEXsample :: werk & publicaties

LEXsample levert foto's 'uit voorraad' maar ook op bestelling, voor zowel particulieren als bedrijven. Deze pagina geeft een overzicht van uiteenlopende opdrachten en publicaties waaraan LEXsample werkte. Foto's zijn gebruikt voor boeken, tijdschriften, muziek-CD's en -DVD's, informatiepanelen, op verschillende websites en nog meer! Hieronder een indruk in min of meer chronologische volgorde.


december 2010

Foto's & ontwerp voor twee kaarten

Familieleden zijn slechte klanten... maar het gaat niet altijd om geld. De vorige maand ontwierp ik twee ansichtkaarten. Voor de ene maakte ik ook de foto's, voor de andere gebruikte ik scans van oude foto's. Het ontwerp, helemaal afgestemd op de wens van de vragende partij, werd in kleine oplage gedrukt. Het resultaat was verrassend goed, en veel ontvangers van de kaarten lieten dat ook weten. Bedankt daarvoor!


september 2010

Cover-foto voor CD single Nynke Laverman 'As de leafde net bestie'

'As De Leafde Net Bestie' is een nummer van Toon Hermans dat Nynke Laverman naar het Fries vertaalde en opnam voor het Toon Hermanshuis Fryslân (THHF), een ontmoetingsplaats voor mensen die aan kanker leiden. Nynke Laverman is ambassadrice van het THHF. Voor de voorkant is een foto gebruikt die ik tijdens een van Nynke's optredens maakte.


mei 2010

Evenementfotografie Richard Krajicek Foundation

Voor de Richard Krajicek Foundation fotografeerde ik verschillende sportieve evenementen. Op de foto hiernaast onthult de tenniskampioen een nieuw sportveld in de Haagse Schilderswijk dat naar een 'politiek kampioen' vernoemd werd die haar laatste werkdag volbracht: mw. Erica Terpstra.

"Je hebt hartstikke leuke foto’s gemaakt! Bedankt! [...] Bij een volgende keer nemen we zeker contact met je op!"
Marielle Arendse, Krajicek Foundation


winter 2009-2010

Inventarisatie en fotografie van Kuifeenden op IJburg

De Gemeente Amsterdam wilde graag weten waar en hoeveel Kuifeenden er rondom de wateren van de nieuwe wijk IJburg te vinden waren. LEXsample maakte enkele inventarisatieronden en fotografeerde groepen eenden (onderdeel van de opdracht) die slapend of foeragerend hun tijd doorbrachten.


oktober 2008

El País De Los Pájaros Pintados

De driedelige serie 'Aves del Uruguay - El País De Los Pájaros Pintados' (Vogels van Uruguay, Land van geschilderde vogels) behandelt meer dan 450 vogelsoorten die in Uruguay voorkomen. De boeken snijden ook thema's aan als ecotoerisme en nestbouw. In deel twee zijn enkele LEXsample-foto's gebruikt van zeevogels.

Aves del Uruguay - El País De Los Pájaros Pintados
door Gabriel Rocha. Uitgeverij Banda Oriental S.R.L. ISBN 9974-1-0317-7 (deel 1), 9974-1-0400-9 (deel 2) en 9974-1-0534-8 (deel 3).


oktober 2008

Ecologie & Ontwikkeling

Voor het ledenblad van het IUCN (Nederlands Comité), Ecologie & Ontwikkeling nummer 76, schreef ik een artikel over de bescherming van albatrossen en stormvogels. Een ansichtkaart met daarop een Roetkopalbatros (niet in de handel verkrijgbaar), zat extra bij dit nummer.

Voor meer informatie over IUCN-NL, kijk op www.iucn.nl.


december 2008

Ansichtkaart voor Port Lockroy

Een nieuwe LEXsample-kaart is vanaf begin december te koop op... Antarctica! Het postkantoor & souvenirshop Port Lockroy, beheerd door de UK Antarctic Heritage Trust, bestelde deze wenkbrauwalbatros en een serie vergrotingen, die er binnenkort exclusief op het eiland te koop zijn.


najaar 2008

Survivors - Tribes Around The World

The Survivors is een boek over minderheidsgroeperingen van over de hele wereld, van Afrika tot Japan. In het boek worden de Friezen vertegenwoordigd door Nynke Laverman. Van haar leverde ik een foto voor het boek, dat eind dit jaar zal verschijnen in het Duits, en volgend voorjaar in de andere Europese talen. Voor meer informatie, kijk op www.ullmann-publishing.com.


december 2007

Artikel met foto's in Leven nr. 5, 2007

Leven is het ledenblad van de Nederlandse Vegetariërsbond waarvoor ik een tweede artikel schreef over albatrossen en langelijnvisserij. Het artikel kwam tot stand in samenwerking met Martine de Klein, redacteur van het blad.


december 2007

Artikel met foto's in Het Vogeljaar, (Nr 5, jaargang 55, 2007)

Voor het blad Het Vogeljaar schreef ik het artikel Albatrossen en stormvogels: bedreigd en beschermd. Het artikel met mijn foto's beslaat negen pagina's.


december 2007

Informatiepaneel en brochure Agrarische Natuurvereniging 't Onderholt

Onder het motto 'Beleef de natuur bij de boer' produceerde de Agrarische Natuurvereniging 't Onderholt een informatiepaneel en een brochure om bezoekers kennis te laten maken met boerenbedrijven in Vorden en omgeving, die aandacht schenken aan natuurbehoud. Enkele LEXsample-foto's zijn hiervoor ook gebruikt.


9 november 2007

DVD en CD 'De Nacht Van De Maisfrou' (Nynke Laverman)

LEXsample leverde de foto's voor de hoes en het binnenwerk voor de DVD en CD 'De Nacht Van De Maisfrou'. De foto's werden genomen tijdens het Maisfrou-concert, Teatertún Riis (Fryslân), 22 juni 2007.

DVD en CD zijn te bestellen via de website van Nynke, op www.nynkelaverman.nl.


oktober 2007

Staatsbosbeheer informatiepaneel Vogelkijkscherm Haverhoeve

De foto van de Dodaars (uit het gedeelte download LEXsamples) is gebruikt voor een informatiepaneel voor Vogelkijkscherm Haverhoeve (Noord-Brabant), een terrein van Staatsbosbeheer.


14 september 2007

Workshop 'natuurfotografie' voor Gemeente Amsterdam

In twee sessies leidde ik een groep medewerkers rond van het Project Management Bureau van de Gemeente Amsterdam tijdens hun bedrijfsuitje op de Sallandse Heuvelrug, om hen te vertellen over landschap-, macro- en telefotografie.

De afbeelding hiernaast toont het PDF-bestand dat de medewerkers na afloop van de workshop konden downloaden, met daarin een samenvatting van de workshop en een aantal extra tips.


juni 2007

Het Groene Boekje Van Zwolle

Mijn foto van de slobeend siert het hoofdstukje over het Natuurontwikkelingsproject Het Engelse Werk (bij de tekst van Gerrit Gerritsen). Het Groene Boekje Van Zwolle is een gezamenlijke uitgave van KNNV en IVN afdelingen Zwolle en omstreken. ISBN 978-90-9021996-7 (NUR 410). Eindredactie: Anja Bosman-de Haan. Vormgeving: Ontwerpstudio Rood, Amsterdam.


juni 2006

World Birdwatch, June 2006. Volume 28 No. 2

Foto op voorpagina en enkele fotos gebruikt voor een artikel over de Volvo Ocean Race die de Save The Albatross ondersteunt.


maart 2006

World Birdwatch, March 2006. Volume 28 No. 1

Een foto van een Wenkbrauwalbatros begeleidt een artikel over de Save The Albatross campagne.


voorjaar 2006

Culturele Kring Roden

Foto van Nynke Laverman in de programma-folder van de Culturele Kring Roden.


2006/2007

Beluga Adventures

Twee foto's bij de reisbeschrijving voor een van de Antarctica-reizen in de brochure van deze reisorganisatie.


november 2005

Uitkrant, november 2005

Foto van Nynke Laverman afgedrukt bij haar concertaankondigingen.


juni 2006

Vogels van Schiermonnikoog Gezien, geteld, opgetekend

Foto's van lepelaars werden gebruikt als inzet op de voorpagina en binnenin het boek 'Vogels van Schiermonnikoog Gezien, geteld, opgetekend'. Door: Stuurgroep Avifauna Schiermonnikoog (eindredactie van André J. van Loon & Rob Mooser) ISBN 90 6825 340 9. Uitgeverij Uniepers.


februari 2005

Piter Wilkens - 'Brutsen snaren'

Foto's van het live-optreden zijn gebruikt voor CD-boekje en -hoesje voor Piters CD 'Brutsen snaren'.


september 2001

Piter Wilkens met de Fryske Jeugd Brassband - 'Greideroas'

Foto's van het live-optreden zijn gebruikt voor CD-boekje en -hoesje voor de CD 'Greideroas' die Piter samen opnam met de Fryske Jeugd Brassband o.l.v. Durk Lautenbach.

© LEXsample 2010